V letošnjem šolskem letu je na prvenstvu ljubljanskih osnovnih šol v mali odbojki nastopilo kar 26 ekip. Vsekakor gre za podatek, ki potrjuje dejstvo, da je odbojka najpopularnejši ekipni šport med dekleti. Med 26 šolami so se dekleta OŠ Riharda Jakopiča ponovno odlično odrezala in zasedla končno 3. mesto.

V prvem delu tekmovanja smo nastopili na OŠ Kašelj. Z dvema zmagama brez izgubljenega niza smo se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Kašelj 2 : 0

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Koseze 2 : 0

V drugem (polfinalnem) delu tekmovanja smo igrali proti OŠ Prežihovega Voranca in proti OŠ Alojzija Šuštarja. Na prvi tekmi so učenke brez večjih težav premagale sovrstnice z OŠ Alojzija Šuštarja z rezultatom 2 : 0. Na drugi tekmi pa so imela dekleta nekaj težav v prvem  nizu, ki so ga v končnici izgubila. Drugi niz so dobile naše učenke in izid izenačile. V odločilnem nizu so “Jakopičevke” začele odlično, visoko povedle in nato prednost z lahkoto obdržale do konca. Tako so se dekleta uvrstila v finalni del tekmovanja med najboljših 5 šol.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Alojzija Šuštarja 2 : 0

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Prežihovega Voranca 2 : 1

V finalni del so se poleg naše šole uvrstile še OŠ Sostro, OŠ Danile Kumar, OŠ Kolezija in OŠ Miška Kranjca. Na prvem turnirju nam ni šlo po načrtih. Prvo tekmo so dekleta igrala proti OŠ Sostro. Prvi niz so naše učenke dobile brez večjih težav. Drugi niz je pripadel učenkam iz Sostrega. Zopet je odločal 3. niz, v katerem so naša dekleta vodila že s 13 : 10 (igra se do 15. točke). Žal so končnico tekme bolje odigrale nasprotnice in zmagale z rezultatom 15:13.

Po porazu na prvi tekmi so učenke izgubile tudi drugo tekmo. Na drugi tekmi sta se oba seta zaključila s 25 : 22 v korist OŠ Kolezija. Ponovno nam je malce zmanjkalo moči v končnici posameznega seta. Tako je učenkam preostal le še boj za končno 3. mesto.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Sostro 1 : 2

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Kolezija 0 : 2

Na naslednjem turnirju pa so učenke prikazale svojo najboljšo igro do sedaj.  V napadu je bila neustavljiva Neja Poznajelšek, sledile pa so ji tudi druge igralke. Učenke so dobro sprejemale servis in igrale v obrambi, v napadu igrale raznovrstno in bile precej bolj energične kot na prejšnjem turnirju. Dekleta so brez izgubljenega niza premagala OŠ Danile Kumar in OŠ Miška Kranjca. Tako so zasedla končno tretje mesto in okoli vratu prejela odličje, ki je vsekakor spodbuda za nadaljnje delo.

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Danile Kumar 2 : 0

OŠ Riharda Jakopiča : OŠ Miška Kranjca 2 : 0

Za šolsko reprezentanco so nastopile: Neja Poznajelšek, Ema Bešlaga, Valentina Breznik, Inja Poznajelšek, Marija Cvetkoska, Anila Ibušoska, Kaja Štih, Lucija Božič, Ajda Cvek, Lara Sekulič, Lara Dobrovoljc in Lina Založnik. Poleg vseh igralk moram omeniti še učenko 8. razreda Nušo Benko, ki je bila z nami prisotna na vseh turnirjih. S pozitivnimi nasveti učenkam in z dobro voljo je nepogrešljiva članica naše šolske ekipe.

Andrej Sosič

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)