Tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike je eno najstarejših tekmovanj slovenskih osnovnošolcev v znanju katerega izmed šolskih predmetov, saj je bilo prvo organizirano že leta 1965. Sistem tekmovanja je doživel precej sprememb, od leta 2020 pa je tekmovanje razdeljeno na tekmovanje osnovnošolcev za Vegova priznanja (namenjeno učencem 8. in 9. razreda) ter na tekmovanje osnovnošolcev za Kenguru Vegova priznanja (namenjeno učencem od 1. do 7. razreda). Ne glede na delitev potekajo vsi nivoji tekmovanja v istih terminih.
Šolsko tekmovanje je potekalo 16. marca na naši šoli, regijsko pa 5. aprila na OŠ Dravlje. Na regijsko tekmovanje se je uvrstilo 29 učencev, kar 20 jih je prejelo bronasto Vegovo priznanje za dosežke na regijskem srečanju.
Za pet učencev se je tekmovanje še nadaljevalo. V soboto, 22. aprila, so na državnem tekmovanju na OŠ Jožeta Moškriča sodelovali Luka Bešić, Leon Janjić, Dren Baebler, Andreas Simić in Marko Čergić. Nihče ni tekmovanja zaključil praznih rok – Luka, Leon, Andreas in Marko so dosegli srebrno Vegovo priznanje, Dren pa zlato Vegovo priznanje.
Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

aktiv matematikov

 

(Skupno 341 obiskov, današnjih obiskov 1)