OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šolsko leto 2016/17 je bilo 7. leto akcije Jakopičev planinec. Otroci so lahko v spremstvu družine ali prijateljev obiskali 48 vrhov, ki so bili opisani na šolski spletni strani. Ob tem so lahko izbrali tudi gorniške cilje po svojem izboru. V šoli so prejeli zbirni kartonček, na katerem so zbirali odtise žigov z vrhov. Šest zbranih žigov je pomenilo, da je učenec opravil predpisano število izletov za osvojitev pohvale.

V letošnjem letu je zbirni kartonček dobil 201 učenec, od tega jih je kar 98 opravilo vseh 6 izletov. Pohvaliti moramo predvsem otroke in starše prvega razreda, saj so tvorili skoraj polovico vseh učencev, ki so uspešno osvojili šest vrhov. Ker so učenci in starši lahko izbirali tudi lastne cilje, so učenci na zbirnih kartončkih odtisnili žige z vrhov po celotni Sloveniji, pa tudi z vrhov Avstrije, Italije in Hrvaške.

Vsi, ki so zbrali sedem žigov, so ob koncu leta dobili pohvalo in praktično nagrado. Učenci 6., 7., 8. in 9. razredov bodo – zaradi težav pri dobavi nagrad – nagrade prejeli v tednu po zaključku pouka.

V prihodnjem letu bomo z akcijo nadaljevali, na voljo pa bo tudi 6 novih izletov, ki jih bomo dodali že obstoječim.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)