Dragi učenci in učenke!

Branje je potrebno in smiselno tudi (ali pa še posebej) v teh časih. Branje nam je v veselje, zabavo, razvedrilo, tolaži nas in nas pomirja, vihari našo domišljijo, nam bistri um, odpira nam nove svetove … Nekateri imate zdaj morda več časa in miru za branje.

Če še niste opravili bralne značke, jo imate možnost opraviti tudi sedaj, ko se šolate na daljavo. Pobrskajte po domači knjižnici. Mogoče boste tam našli zanimivo knjigo, primerno svoji starosti.

Knjižnice so sicer zaprte, a kljub vsemu lahko na spletu dostopate do nekaterih brezplačnih e-knjig. Med drugim jih najdete na portalu Mladinske knjige e-emka.si (pod zavihkom Brezplačne e-knjige), člani MKLJ pa imate prost dostop do e-knjig tudi na portalu Biblos.

Kako opravite bralno značko? Napišete osebno izkaznico knjige (osnovne podatke o knjigi: avtor, naslov …) in zapišete kratko vsebino knjige in svoje mnenje, ki ga pojasnite (približno pet povedi). To pošljete po e-pošti svoji učiteljici slovenščine, ki vam bo priznala opravljeno delo pri bralni znački. Rok za opravljanje bralne značke je do konca šolskega leta.

Knjiga je vedno orožje proti dolgčasu, zato jo vzemite v roke!

 

                                                                         Vaše učiteljice slovenščine

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)