Prijatelji iz šole Sant Alfons v kraju Felanitx na Majorki so se odpravili na pot, dobro pripravljeni na mraz. Z enourno zamudo so srečno prispeli do naše šole.

1. DAN

Danes zjutraj je učence in učitelje z Majorke sprejela in pozdravila tudi ravnateljica. Zanje je bil pripravljen prijeten program s plesnimi in športnimi točkami. Sodelovali so tudi naši najmlajši učenci, ki so zaplesali dva ljudska plesa. 

Nato so učenci gostitelji svoje goste naučili nekaj slovenskih fraz in pozdravov. Kasneje so v manjših skupinah primerjali obe državi, Slovenijo in Španijo, ter ustvarjali predstavitve na računalnikih. Potem so se udeležili likovne delavnice Our colourful world. 

Po kosilu so si ogledali staro mestno jedro in spoznali nekaj zanimivosti o Ljubljani. 

2. DAN

Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Gorenjski na čudovit Bled. Pričakalo nas je sonce in nizke temperature, a smo se hitro ogreli, ko smo se povzpeli na grad. Tam nas je vodič popeljal po terasah in prostorih gradu. Nato smo po skupinah začeli z lovom na fotografije po okolici. Potem smo se odpravili do jezera in tam nadaljevali z iskanjem lokacij za fotografije in videoposnetke. Sledilo je kosilo in kratek oddih. Pred odhodom domov smo se sprehodili okoli jezera in dokončali naše naloge. Izlet smo zaključili s prepevanjem slovenskih in španskih pesmi na avtobusu.

3. DAN

Danes so učenci v mednarodno mešanih parih dokončali svoje delo, pripravili predstavitve za zaključno prireditev in vadili nastop v angleščini. Učiteljica Barbara jim je prinesla na ogled skupni umetniški tridimenzionalni poster, ki so ga ustvarjali v ponedeljek.  Za oddih pa so si ogledali šolsko igro Sovico Oko.

4. DAN

Dan smo začeli na šoli s sklepnim dejanjem projekta, in sicer s predstavitvijo nalog, ki so jih naredili naši učenci skupaj s svojimi gosti iz Španije. Gospa ravnateljica Dobrila Lazović in vodja projekta Paulina Korošec Kocmur sta podelili certifikate in spominska darila vsem gostujočim udeležencem.

Sledila je pot v Planico, kjer smo si ogledali skakalnice in Nordijski center Planica. S sanmi smo odšli na pohod po pravljični deželi do Doma v Tamarju. V Tamarju smo preizkusili tradicionalne slovenske jedi: joto, ričet, golaž, ajdove žgance in kranjsko klobaso. Vse smo poplaknili z domačim planinskim čajem. Po obilnem obedu je sledil še spust s sankami do Planice. Dan smo zaključili z ogledom Kranjske Gore.

 

(Skupno 1.075 obiskov, današnjih obiskov 1)