Na naši šoli je potekal dvostranski mednarodni projekt My future in my hands. Izpeljali smo ga s šolo Zespol Szkol Katolickich iz mesta Zabrze iz Poljske, in sicer od 28. 3. 2022 do 1. 4. 2022.

V četrtek, 31. 3. 2022, in v petek, 1. 4. 2022, so učenci v mešanih skupinah (Poljaki in Slovenci) pisali izmišljene življenjepise in  prošnje ter jih predstavili ostalim. Delo je potekalo v angleščini.

Spoznali so pravila, kako se pripraviti na dober intervju z delodajalcem. Ogledali so si tudi predstavitvene filme, kako je treba upoštevati pravila primernega obnašanja (očesni stik, pravilna drža, vljudnost …). V skupinah po 3 (delodajalec, iskalec službe, snemalec) so zaigrali in posneli intervjuje.

V povezavi z  obravnavano tematiko so izdelali družabno igro My career path. 

Reševali so kviz, ki je zajemal celotedensko delo (trg dela in znamenitosti Slovenije, ki so si jih ogledali).

Na zaključni prireditvi so prejeli potrdila o sodelovanju v projektu My future in my hands.

Naši učenci so se v celotedenskem projektu zelo dobro odrezali. Urili so se v digitalni tehnologiji, spoznavali nova programska orodja, utrjevali rabo angleščine, krepili svojo samopodobo in samozavest, premagovali tremo, ko so morali predstaviti svoje delo in stkali prijateljske vezi s sovrstniki.

V četrtek, 31. 3. 2022, so naši 9-šolci skupaj s poljskimi partnerji nadaljevali z delom in spoznavali zakonitosti trga dela, nato so naši učenci odigrali prijateljsko košarkarsko tekmo s Poljaki. Gostje so zmagali z rezultatom 25 : 7.

V sredo, 30. 3. 2022, smo si s Poljaki ogledali Postojno in Piran.

V torek, 29. 3. 2022, smo naše goste odpeljali na izlet po Sloveniji. Obiskali smo Bled in Planico.

V ponedeljek, 28. 3. 2022, smo gostujočim učencem in učiteljem pripravili prireditev, na kateri so nastopali naši pevci, plesalci, folklorna skupina in gimnastična ekipa z akrobatiko ter s skoki na mali prožni ponjavi.

V mešanih skupinah smo spoznavali trg dela na Poljskem in v Sloveniji. Pisali smo oglase za službo, ogledali smo si video o nenavadnih poklicih in razpravljali o sanjski službi. Izdelali smo sezname kvalifikacij in veščin, ki so potrebne za različne poklice. Reševali smo teste o poklicih. Zaključili smo z ogledom znamenitosti Ljubljane, ki so ga vodili učenci gostitelji.

(Skupno 1.176 obiskov, današnjih obiskov 1)