V petek, 3. 2. 2023, je potekalo ekipno mestno prvenstvo v šahu na OŠ Nove Jarše. Tekmovanja smo se udeležili tudi učenci in učenke OŠ Riharda Jakopiča. Sodelovali smo s štirimi ekipami in bili na koncu daleč najuspešnejša šola. Domov smo se vrnili s tremi pokali, saj so prvo mesto osvojili deklice do 12 let in dečki do 15 let, medtem ko so bili dečki do 12 let na koncu drugi. 

DEKLICE DO 12 LET
Na tekmovanju sta nastopili dve šoli (OŠ Vič in naša) v dvokrožnem sistemu. Obe tekmi sta se končali z 2 : 1 za naše deklice. Za našo ekipo so igrale Zala Časar, Nuša Zega in Laura Fišer

DEČKI DO 12 LET
V konkurenci dečkov do 12 let je šahiralo 8 ekip (dve z naše šole). Dečki so odigrali sedem kol, po Bergerjevem sistemu (vsak z vsakim). Mlajša ekipa je po sedmih odigranih partijah zasedla 5. mesto. V ekipi so igrali trije “tretješolci” (Aleksej Todič, Tomaž Markovič, Tit Podvršič) in učenec petega razreda Arne Božič. Fantje so zbrali 14,5 točke od 28 možnih. Največ jih je prispeval Arne, ki je na četrti deski dobil vse svoje partije. 

Naša starejša ekipa, sestavljena iz učencev petega in šestega razreda, je osvojila odlično drugo mesto. Fantje so zbrali 21 točk. Edini poraz na turnirju so jim zadali učenci OŠ Janka Modra, ki so postali ljubljanski prvaki. Za ekipo so igrali  Leon Janjić,  Mark Trobec Pahor, Jernej Sabo in Luka Trobec Pahor. Pri dečkih do 12 let je opazen velik napredek v njihovih igrah. 

DEČKI DO 15 LET

Tudi med starejšimi dečki je bilo prisotnih 8 ekip, ki so se merile po sistemu “vsak z vsakim”. Naši starejši dečki so upravičili vlogo favorita in zasluženo osvojili prvo mesto na turnirju. Fantje so premagali vse svoje nasprotnike in na koncu zbrali kar 24 točk. V ekipi je prišlo do zamenjave, saj je Marka Čergiča na tretji deski zamenjal Danel Keserović. Danel je odigral odlično, saj je ob enem remiju in porazu kar petkrat zmagal. Svoje sta pričakovano dodala rahlo oboleli Maks Veselič (6 zmag in remi) na prvi deski in Leo Glavač na drugi deski (7 zmag). Na četrti deski je igral Simon Mihačič, ki je k uspehu ekipe prispeval 5 zmag. Ekipa se je z zmago na turnirju uvrstila na državno prvenstvo. 

Čestitke vsem šahistkam in šahistom!

Andrej Sosič

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)