Pozdravljeni!

V tednu, ki je za nami je upravljalec platforme, na kateri potekata naši dve orientaciji na Turf Huntu – Krog za zdravje in Družinska orientacija – brez obvestila spremenil pravila za pristop k aktivnostim. Obveščam vas, da bo lahko od sedaj naprej dnevno dostopna samo ena izmed obeh orientaciji. Danes, 24. 3., je to Krog za zdravje, jutri bo to Družinska orientacija in tako naprej izmenično v naslednjih dneh. Na pot se bo možno prijavit kar neposredno preko zaslona s pritiskom na označbo poti in NE Z OBSTOJEČO kodo. Tistim, ki ste se v preteklih dneh hoteli podati na pot, se opravičujem za nevšečnost.

Lep pozdrav, učitelj Miha.

Ker je gibanje nujno za zdravje in dobro počutje, smo vam na naši šoli učitelji športa pripravili dve športni vsebini, ki jih skupaj z družinskimi člani lahko izvajate v območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnika in Šišenskega hriba. Do vsebin dostopate prek mobilnega telefona z aplikacijo TurfHunt, ki jo brezplačno prenesete s portalov, ki ponujajo spletne aplikacije.

NAVODILO:
– odprete aplikacijo,
– tapnete na vrstico Redeem invitation,
– vnesete šestmestno kodo z velikimi tiskanimi črkami in tapnete redeem,
– na zaslonu se vam prikažejo osnovni podatki športne vsebine,
– tapnete Join game,
– 
vnesete ime in priimek,
– pričnete z aktivnostjo.

Prenos mobilnih podatkov boste potrebovali le na začetku, ko prenesete aplikacijo. Med samo aktivnostjo ne boste potrebovali mobilnega prenosa podatkov, vklopljeno pa imejte določanje mobilne lokacije (Lokacija v meniju Nastavitve), saj boste tako imeli na zemljevidu označeno, kje se nahajate.

Športna vsebina: Družinska orientcija (9 postaj) – trajanje okoli 3 ure.  Koda za aktivacijo: YETHWQ

Start je pod bivšim hotelom Bellevue na začetku peščene poti, ki je pod hotelom (če prihajate iz smeri naše šole). Peščena pot zavije v gozd. Točke, ki jih morate najti, se vam prikazujejo v obliki narobe obrnjene črne kapljice. Ko pridete do kapljice, po telefonu dobite vsebino točke in vprašanje (Challenge), na katerega odgovorite. Šele ko najdete eno točko, se vam pokaže naslednja. Pot do nje morate najti sami. Vse točke so načeloma na poti, čeprav pri drugi točki ta ni narisana. Točke so razporejene po širšem območju parka, zato imejte s seboj pijačo in prigrizek. Cilj je v bližini starta.

Športna vsebina: Krog za zdravje (10 postaj) – trajanje do 1 uro in 30 minut (s povratkom na izhodišče). Koda za aktivacijo: XHOCNT

Start je pod bivšim hotelom Bellevue na začetku peščene poti, ki je pod hotelom (če prihajate iz smeri naše šole), nato pot zavije v gozd. Točke se vam prikazujejo v obliki narobe obrnjene črne kapljice. Ko pridete do kapljice, po telefonu dobite vsebino točke. Vsebina so športne vaje, ki jih morate tam opraviti. Šele ko pridete do ene točke, se vam pokaže naslednja. Cilj je relativno daleč od starta (15 minut peš).

POMEMBNO: Strogo upoštevajte vsa navodila in napotke, ki vam jih nalaga vlada Republike Slovenije, ter odidite na zgoraj opisano aktivnost le, če je to dovoljeno, če niste bolni in predvsem v majhnem krogu družine in NE s prijatelji. Po možnosti se na aktivnost odpravite v urah, ko je na gozdnih poteh pričakovati manj obiskovalcev.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Aktiv športa

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)