Dragi učenke in učenci,

vemo, da nas je na naši šoli kar nekaj takih, ki smo zaljubljeni v gledališče. V teh posebnih časih, ko nas je večina vezanih na domače prostore, je mogoče čas, da razmislimo, če vam vaša pisateljska žilica omogoča, da se lotite priprave gradiva za mlajšo ali starejšo dramsko skupino v prihodnji sezoni.

Ker verjamem, da ste polni idej, vas vabim, da se lotite pisanja gledališke igre. Izberite tematiko, ki vam je blizu in za katero verjamete, da bi lahko postala gledališka uspešnica prihodnje sezone.

Mlajša dramska skupina potrebuje besedilo, ki je blizu najmlajšim in je lahko pravljično darilo dedka Mraza.

Starejša dramska skupina pa se rada loteva veselih mladostniških tem; prve ljubezni, fantovskih in dekliških »nerodnosti«, problematike medsebojnih odnosov, smešenja »težav odraslih« …

Najbolj bomo veseli vaših izvirnih besedil, seveda pa si lahko pomagate z že obstoječo zgodbo vašega najljubšega filma, knjige, pravljice, slikanice, anekdote …

Vaše stvaritve s podpisom in oznako, kateri skupini namenjate tekst, pošljite na elektronski naslov jamnikkatarina@gmail.com.

PISANJE SCENARIJA NAVODILA

Gledališki terminološki slovar

Ker nam v teh časih primanjkuje izzivov in tekmovalnega duha, spremenimo zgoraj zapisan izziv v LITERARNI NATEČAJ s prijetno nagrado.

Višina nagrade bo odvisna od kakovosti in uporabnosti najboljših izdelkov.

Če bo izdelkov več, bo imenovana komisija, ki bo odločala o najboljših.

Veliko ustvarjalne žilice vam želiva in se veseliva vaših izdelkov!

 Katarina in Igor

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)