Spoštovani,

vabimo vas, da se nam 15. septembra 2023 med 13. in 19. uro pridružite na Trgu prekomorskih brigad na dogodku CELA ŠIŠKARIJA. Na stojnicah, interaktivnih delavnicah, različnih tematskih vodenjih, Knjižnici pod krošnjami, nastopih ustvarjalcev in v svojih prostorih, odprtih za javnost, se bodo predstavili številni, ki soustvarjajo utrip Kulturne četrti Šiška. Dogodek bo tako odlična priložnost, da iz prve roke spoznate ponudbo muzejev, galerij, kulturnih, ustvarjalnih institucij, mladinskih organizacij in drugih, ki delujejo v Kulturni četrti Šiška.

Na letošnji prireditvi se bodo predstavili Kino Šiška, Gledališče Ane Monro, Street Art Festival / INURB, Vodnikova domačija, Računalniški muzej, Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije, Mladi zmaji Šiška, Pekinpah, Rifuzl, MOTA, Photon, Druga godba, Motovila, Biskvit, Železniški muzej Slovenskih železnic, Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ter Turizem Ljubljana.

Vsi sodelujoči ponujajo bogate vsebine, ki lahko smiselno dopolnijo pouk pri predmetih, kot so spoznavanje okolja, likovna in glasbena umetnost, družba, zgodovina, naravoslovje in tehnika, prav tako pa se jih lahko poveže v celodnevni program kulturnih, naravoslovnih, tehniških ali športnih dni.

Turizem Ljubljana se je aktivno vključil v razvojni proces oblikovanja ljubljanskih kulturnih četrti izven mestnega središča in najprej smo zasnovali kulturno četrt Šiška. Njeno predstavitev s privlačno zastavljenimi vsebinami najdete tudi na našem portalu.

Upamo, da vas bomo z zanimivim dogajanjem in privlačnimi predstavitvami navdušili.

Lepo vabljeni,

(Skupno 528 obiskov, današnjih obiskov 1)